Hack The School

  • Categoria de l'entrada:general

Com podríem repensar els espais i elements escolars per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència al centre educatiu? Educació Demà de la Fundació Bofill aborda reptes i millores educatives concretes a Catalunya de forma oberta i col·laborativa amb tota la comunitat.

Hack the School, espais per aprendre i conviure, és la primera crida del projecte Educació Demà i l’Escola Edumar ha estat seleccionada per participar i formar part d’un projecte de redisseny del nostre pati.

Gràcies a aquesta iniciativa l’escola comptarà amb assessors experts en arquitectura i disseny, tallers de formació i un kit metodològic específic. A més, podrem optar a un premi amb dotació econòmica. I es que Hack The School busca iniciar un procés intern de reflexió i acció als centres educatius participants comptant amb:

  • L’acompanyament d’un expert en arquitectura i disseny amb qui treballar col·laborativament durant tota la crida.
  • Formació específica per aplicar diversos kits metodològics basats en el design thinking que orientaran la recerca-acció i la co-creació, els processos de canvi, la presa de decisions i les solucions del vostre centre.
  • Visites a escoles i centres educatius que ja han repensat els seus espais escolars perquè pugueu conèixer de primera mà les seves solucions.
  • Accés a materials vinculats a pràctiques inspiradores que us seran molt útils en els vostres propis processos.
  • Compartir els vostres coneixements, reflexions i idees amb d’altres persones i centres educatius.

Des de la Junta Directiva agraïm molt la feina que està duent a terme la comissió i us mantindrem informats sobre l’evolució d’aquest projecte i la col·laboració amb la Fundació Bofill.