Diumenge 2 d’Abril Dia Mundial de Concienciació de l’Autisme

Us informem d’un seguit d’activitats que l’Associació ISTEA (http://asociacionistea.com) ha organitzat aquest diumenge 2 d’Abril (Dia Mundial de Concienciació de l’Autisme, http://diamundialautismo.com) a Castelldefels.

 

Lloc: Plaça de L’Església.

Horari: de 11:00h a 14:00h.

Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible” és el tema triat aquest any 2017 per celebrar el 2 d’abril el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

 


Les persones amb autisme s’enfronten a nombroses barreres a l’hora de gaudir dels seus drets fonamentals i de formar part plenament de la comunitat.

Per aquest motiu ISTEA aprofita aquesta jornada per donar a conèixer la seva tasca a Castelldefels i proposa un seguit d’actes lúdics:

. Jocs infantils per als més petits, a càrrec de Jungla Park
. Exhibició i taller de Mugendo, a càrrec de Mugendo Castelldefels
. Recollida d’inscripcions per la V Cursa Des-conecta per l’autisme, a càrrec d’ISTEA
. Lectura del manifest
. Música i DJ , a càrrecde Discomóvil Márquez
Per un altre costat, l’Ajuntament de Castelldefels s’ha sumat a la campanya internacional Light It Up Blue (Il·lumina’l de blau), que promou Autism Speaks (https://www.autismspeaks.org) i que ha aconseguit il·luminar de blau edificis tant emblemàtics com l’Empire State, el Crist Redemptor del Brasil, les cataractes del Niàgara, la torre Eiffel, la torre de Pisa o l’Òpera de Sidney, entre d’altres. L’objectiu, sensibilitzar i conscienciar sobre les especials necessitats de les persones amb autisme.

 

La cel.lebració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, és una excel·lent oportunitat per a reflexionar  en familia i compartir informació

Saber com es l’altre, les seves necessitats i capacitats ens fa tenir més empatía, ser més comprensius, respectuosos i solidaris 

 

US RECOMANEM, que feu un tomb per internet, on hi podeu trobar un munt de material que en parla. També trobareu informació a la Biblioteca de Castelldefels.  Aquí teniu alguna proposta: 

 

Pel.lícules: 

Rain Manun clàssic (1988) Dustin Hoffman interpreta a Kim Peek, un home amb autisme amb altes capacitats mnemotècniques. Acompanya al seu germà en un viatge, que farà descobrir a aquest que la vida es pot veure amb altres ulls. 

Me llaman Radio (2003). Basada en un cas real. Un noi amb un lleu retard cognitiu, tímid i amb pocs amics es anomenat “Radio” per la seva afició a escoltar música amb aquest aparell. La seva relació amb l’entrenador de futbol de l’escola canvia la seva vida. 

Miracle Run Un viaje inesperado (2004). Corrine, una mare que ha de criar sola als seus fills bessons amb autisme, intentant donar-los una vida plena i normal. 

Hay alguien allí (2004). Documental que ens apropa al mon de Helena, una nena de 9 anys amb autisme. 

 

Lectures: 

“Mi hermano es especial, mi hermano tiene autismo” Marta Schmidt-MendezEdit. Educa Diver. Ens parla des de la perspectiva de germana gran, com la família s’enfronta al diagnòstic d’autisme, i el procés de l’acceptació. 

” Mi amigo tiene autismo Amanda Doering. Mostra als nens que tots som iguals però amb característiques diferents, promovent l’amistat i la tolerància. 

“Maria y Yo“. Miguel Gallardo. Astiberri Ediciones. Astiberri Ediciones. En format còmic, ens explica el viatge d’estiu que passa amb la seva filla autista, recreant situacions familiars que suposen tot un seguit de dificultats generades per la manca d’adaptació del nostre entorn social o la limitada comprensió d’algunes persones. 

“Maria tiene 20 años Miguel Gallardo. També en format còmic, ara ens parla de la Maria adulta, de com ha evolucionat, els nous reptes i les noves preocupacions per a la família. 

“Bambú el KoalaAlmudena Taboada. Edit SM. Pels mes petits. Bambú es especial, es molt llest però li costa compartir sentiments i relacionar-se amb els altres. 

 

Entitats especialitzades 

Associació ISTEA, a Castelldefels. Carrer Esteve Torradas , nº1. Edificio RDITT. 936642834. www.asociacionistea.com  

Fundada per famílies i terapeutes. Organitzen activitats dirigides a persones amb Trastorn de l’espectre Autista , així com accions de sensibilització i divulgació. 

El proper 30 abril, tindrà lloc la V cursa ISTEA, des-connecta per l’Autisme. Animeuvos a participar-hi!!! www.cursaistea.com 

 

 

Ben cordialment,