Dia Mundial de les persones amb Síndrome de Down

  • Categoria de l'entrada:diversitat

La celebració del Dia Mundial de les persones amb Síndrome de Down és una excel·lent oportunitat per a reflexionar en família i compartir informació.

Saber com és l’altre, les seves necessitats i capacitats ens fa tenir més empatia, ser més comprensius, respectuosos i solidaris.

US RECOMANEM, que feu un tomb per internet, on podeu trobar un munt de material que en parla. També trobareu informació a la Biblioteca de Castelldefels.  Aquí teniu algunes propostes:

Pàgines web:

El Blog de Anna, un blog que després d’un temps parat tornarà a obrir avui i que està escrit pel pare d’una alumna de la nostra Escola. Relata el dia a dia de conviure i educar a l’Anna que té síndrome de Down i informació sobre aquesta diferència genètica.

El món del Quim, com ell mateix explica… un espai a Internet on el Quim, un jove amb síndrome de Down, a través dels seus vídeos, ens parla de les seves il·lusions, dels seus somnis, dels seus desenganys…, de la vida. I, ho fa amb naturalitat i llibertat, com qualsevol altra persona.

Pel.lícules:

La historia de Janpelícula que explica la vida de en Jan des de diferents perspectives arran d’un blog creat pels seus pares.

Los peces no se mojan, documental, curt d’animació i manual didàctic dirigit per un grup de 12 nens i nenes, 6 d’ells amb Síndrome de Down, per explicar als nens i nenes què és la Síndrome de Down. 

Lectures:

“Tengo Síndrome de Down”, Helena Kraljic. Edic Jaguar.

Recomendable para niños en edad preescolar; pero también es útil para que personas de otras edades comprendan y trasladen a sus entornos la importancia de desterrar visiones estereotipadas sobre el síndrome de Down. La historia de “Tengo síndrome de Down” es la de David, un niño con síndrome de Down al que, aunque pueda parecer distinto, le gustan las mismas cosas que al resto: dibujar, jugar, divertirse” le gusta la vida, y disfruta de ella sintiéndose feliz junto a su familia”

“El teu nom és Olga. Cartes a la meva filla”, Josep M. Espinàs

Aquest és un llibre fora del comú: un conegut escriptor explica com és la seva filla Olga que té la síndrome de Down (SD) i les seves relacions amb ella al llarg dels anys. És un text d’una profunda sensibilitat però sense sentimentalismes; l’afecte queda perfectament enquadrat per la lucidesa i la serenitat, i tot això concretat en un llenguatge de gran qualitat comunicativa.

Infografía:

Comissió Diversitat AMPA Edumar