Com i quan introduir l’ús del primer mòbil dels fills i filles

Des de la Comissió d’Hàbits Saludables de l’escola Edumar volem continuar compartint amb totes les famílies aquelles recomanacions relacionades amb la salut dels infants que considerem que poden ser del vostre interès.

En aquest cas, us volem recomanar la Guia per a Famílies Cruels i Malvades de Som Connexió que tracta sobre el procés d’introducció del mòbil ens els fills i filles. Amb un recorregut que va des de la preadolescència fins als 18 anys, la guia pretén acompanyar a les mares i els pares a decidir de forma conscient com educar els seus fills i filles en l’ús de la tecnologia mòbil.

Tal com s’explica a la Guia, per arribar a fer un ús conscient del mòbil, cal recórrer un camí que va de menys a més ús, de menys a més complexitat d’aquest ús i de menys a més coneixement. És un recorregut d’anys, des de la infantesa o preadolescència fins al voltant dels 18 anys d’edat. El repte com a acompanyants és que, al final, el/la jove acabi desenvolupant les competències necessàries per autoregular l’ús del mòbil al servei de les seves necessitats reals i en equilibri amb la resta d’activitats de la vida (estudiar, treballar, relacionar-se, desenvolupar-se i totes les experiències vitals) per construir la seva identitat adulta.

Esperem que sigui un material del vostre interès i, com sempre, estem a la vostra disposició per facilitar-vos informació sobre aquells altres temes vinculats amb la salut que us interessen especialment.

Més informació sobre la guia: