5 Contes sobre hàbits alimentaris

Us compartim 5 contes que formen part de la sèrie “Una mà de contes” de TV3, tots ells enfocats tots al hàbits alimentaris:

Sopa de pedres

Un dia, un foraster va arribar a un poble. El jove, mort de gana, va trucar a totes les portes demanant alguna cosa per menjar, però tothom estava tan enfeinat que ningú va tenir temps per donar-li res. Va decidir fer una sopa de pedres.

Veure video: https://www.ccma.cat/tv3/sx3/sopa-de-pedres/video/6179580/

La medicinia del senyor Tauló

La Mariona està a punt de fer 9 anys i ha triat un cavallet de fusta com a regal. Llàstima que el senyor Tauló, el fuster del poble, treballa tant que s’ha posat malalt i no té energia per construir-lo. Si li dona una medecina es curarà.

Veure video: https://www.ccma.cat/tv3/sx3/la-medicinia-del-senyor-taulo/video/6179337/

Un dinar especial

A l’Adela li agrada molt llegir. Li agrada tant que ha decidit que vol conèixer tots els seus personatges de contes preferits, i per fer-ho els convida a dinar. Però quin plat els pot preparar?

Veure video: https://www.ccma.cat/tv3/sx3/un-dinar-especial/video/6179382/

Les 4 monedes

La senyora Patxoi és una dona que té 4 monedes d’or. També té 2 filles i 3 fills, però tots són uns mandrosos i egoistes, excepte el petit que sempre està disposat a ajudar. Qui l’ajudarà a cultivar l’hort? El petit es qui s’ofereix.

Veure video: https://www.ccma.cat/tv3/sx3/les-4-monedes/video/6179577/

El cuiner reial

Una vegada hi havia una reina que buscava un cuiner pel palau. De seguida s’hi van presentar un de jove amb ganes d’innovar, i un altre de vell i experimentat. La reina els va proposar que aquell que fes el millor plat obtindria la feina.

Veure video: https://www.ccma.cat/tv3/sx3/el-cuiner-reial/video/6179384/